"ΜΠΛΟΚΟ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε : 08/11/2017

Δεν πέρασε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Χίου  η πρόταση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ.Μπελέγρη που προέβλεπε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του 2018 να παραμένουν σταθερά. Αντιθέτως, λόγω έλλειψης πλειοψηφίας της συμπολίτευσης,  έγινε αποδεκτή η πρόταση του προεδρεύοντα στην επιτροπή, Σ.Καμπούρη, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μείωση 10% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας για την επόμενη χρονιά και η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την   αγορά νέων απορριμματοφόρων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική στην δημοτική αρχή αναφορικά με την πολιτική που επιλέγει να κρατήσει σταθερά στο 1.86€   τα  δημοτικά τέλη,  με το Ν.Νύκτα να λέει οτι θα πρέπει στην παρούσα οικονομική συγκυρία ο Δήμος να προτάξει το κοινωνικό του πρόσωπο και όχι την ανανέωση του στόλου. Στο ίδιο μηκος κύματος και η τοποθέτηση του προεδρεύοντα Σ.Καμπούρη που τόνισε ότι δεν χρειάζονται μεγάλα πλεονάσματα στην Υπηρεσία.

«Με μια μείωση της τάξης του 10% η υπηρεσία θα μπορέσει  να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της» είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ.Μπελέγρης, αφού ανέφερε τα αριθμητικά δεδομένα της υπηρεσίας,  τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή η μείωση μιας και ο σχεδιασμός που έχει γίνει δεν επιτρέπει αυτή την ενέργεια. «Αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάσαμε σε δυο χρόνια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε γενναία μείωση των ανταποδοτικών» είπε ο κ. Μπελέγρης.

Τελικά λόγω της ισοψηφίας των δυο προτάσεων  με 3– 3  εγκρίθηκε η πρόταση του Σ. Καμπούρη, λόγω της δικής του διπλής ψήφου.

Να σημειωθεί πάντως οτι οι τελικές αποφάσεις θα λυφθούν στο αποψινό δημτοικό συμβούλιο.