ΜΗΝΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 27/10/2017

«Ομηρείου Έργων» συνέχεια… και ο τρίτος μήνας δράσεων του Ομηρείου, φέρει τον τίτλο «Θεατρικές Αναζητήσεις». Οι δράσεις της θεματικής είναι επικεντρωμένες στο θέατρο, σε μία τέχνη κοινωνική,  άμεση και αποτελεσματική, η πιο προκλητική για τις αντιδράσεις των ανθρώπων, γιατί το υλικό με το οποίο δημιουργεί είναι έμψυχο –και ο άνθρωπος είναι ο πιο πειστικός φορέας νοημάτων, πιο πειστικός από το γραπτό λόγο, την εικόνα και τον ήχο.

Οι δράσεις του Νοεμβρίου ξεκινούν με ένα τριήμερο θεατρικό σεμινάριο για ενήλικες, με υπεύθυνη υλοποίησης την Μάρθα Φωκά, με στόχο μία εισαγωγή στην κατασκευή της θεατρικής μάσκας και συνεχίζουν με τις θεατρικές παραστάσεις «Το Μανιφέστο των Κλόουν» από το θεατρικό εργαστήρι του Ομηρείου, «Το κορίτσι που επιμένει» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και τη διαδραστική αφήγηση του «Οδυσσεβάχ» με τη Λένια Ξενάκη. Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία  «Ο εμποράκος» του Φαραντί,.

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Ένας μικρός περίπατος στο Θεατρικό Βεστιάριο» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθούν οι δράσεις του αφιερώματος στις θεατρικές αναζητήσεις. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.