ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ο Π.ΛΕΓΑΤΟΣ

Δημοσιεύτηκε : 18/10/2017

Οι δύο νέες κινήσεις για τις εκλογές της Διοίκησης του Επιμελητηρίου της Χίου, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Η κοινή αγωνία μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και οι επιχειρήσεις, μας ώθησε πριν από λίγες ημέρες να ξεκινήσουμε δύο νέες πρωτοβουλίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Ωστόσο μακριά από σκοπιμότητες και εγωισμούς, συναντηθήκαμε προκειμένου να εκφράσουμε μια διαφορετική αντίληψη, ενώνοντας ανθρώπους και όχι διαιρώντας τους. Βάλαμε το εμείς πάνω από το εγώ και συμφωνήσαμε ότι στην προσπάθεια του τόπου μας για ανάπτυξη δεν περισσεύει κανείς παρά μόνο οι σκοπιμότητες και οι ματαιοδοξίες.

Πρωταρχικό μας μέλημα να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του Χιώτη εμπόρου, βιοτέχνη και επαγγελματία, που συνεχίζει παρά τις αντίξοες συνθήκες να προσπαθεί για την καθημερινή του επιβίωση.

Κοινές μας αρχές η προώθηση του γενικού συμφέροντος, η εξωστρέφεια της χιώτικης οικονομίας, η δημιουργικότητα ως μέσο προόδου, η καινοτομία ως τρόπος επιβίωσης, η αγάπη μας για τη Χίο, που μπορεί ξανά να μεγαλουργήσει.

Κοινή μας αφετηρία η πίστη μας στις ικανότητες και τις δυνατότητες των ανθρώπων του τόπου μας.

Κοινή μας πεποίθηση ότι δεν περισσεύει κανείς. Αντιθέτως απαιτείται ενότητα των παραγωγικών και δημιουργικών ανθρώπων του νησιού και πρωτοβουλίες για να αλλάξει η δυσμενής, σήμερα, κατάσταση την οποία όλοι βιώνουμε.

Κοινή μας επιδίωξη η ενεργοποίηση και η συμμετοχή όλων των μελών του Επιμελητηρίου, που σήμερα είτε αγωνιούν είτε παραμένουν σιωπηλοί και απογοητευμένοι.

Κοινός μας στόχος μία νέα στρατηγική ανάπτυξης, εξωστρέφειας, καινοτομίας και δημιουργικότητας της Χίου.

Στην προσπάθεια αυτή, στο πλαίσιο της συλλογικής μας λειτουργίας, μετά από πρόταση του Κωνσταντίνου Βεζέρη και ομόφωνη απόφαση όλων μας, επικεφαλής τίθεται ο Παντελής Λεγάτος.

Ξεκινάμε σήμερα, όλοι μαζί, μια Ενωτική Κίνηση για τη Χίο, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και κάνοντας πράξη την συνεργασία, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, για να πάμε τον τόπο μας μπροστά και να καταστήσουμε το Επιμελητήριο πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη του νησιού μας.»