" Η ΧΑΜΕΝΗ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ"

beniamis.JPG
Δημοσιεύτηκε : 05/10/2017

 

«Η Θάλασσα δίνει ευκαιρίες στους άξιους και η επιλογή της ενασχόλησης σας με την Ναυτιλία θα σας δικαιώσει» αυτή ήταν η συμβουλή, που έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στους φοιτητές στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Γ.Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ. Βενιάμης ήταν ο κεντρικός ομιλητής  στα πλαίσια της τελετής υποδοχής των Πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Ναυτιλίας και αφού παρουσίασε στην σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στις προτροπές της Ένωσης προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα κάλεσε για μια ακόμα φορά την Ελληνική Πολιτεία να ακολουθήσει πιο επιθετικές στρατηγικές και να δημιουργήσει μια θεσμική πλατφόρμα, όπως έχουν κάνει η Κύπρος και η Ιταλία, για την προσέλκυση παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Να σσημειωθεί οτι της ομιλίας προηγήθηκε ο χαιρετισμός απο την Αντιπρύτανη Ε.Θανοπούλου, η οποία ανφέρθηκε στην σημαντιή θέση που κατέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σύμφωνα με διεθνής αξιολογήση ενω ο Κοσμήτορας Ι.Καρκαζής μίλησε για τον Θ.Βενιάμη, χαρακτηρίζοντας τον ως "παραδοσιακό Χιώτη Εφοπλιστή".

Ο κ. Βενιάμης καταφέρθηκε κατά των συνδικαλιστών οι οποίοι, όπως είπε, αποτελούν τροχοπέδη στο άνοιγμα της αγοράς εργασίας σε μια περίοδο που η ανεργία μαστίζει την Ελλάδα.   Αυτό που ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που έχει συμβάλει στην επιτυχία της Ελληνικής Ναυτιλίας και θα κρίνει την πορεία της από εδώ και πέρα.

«Η ναυτοσύνη που χάθηκε είναι το πρόβλημα της Ελληνικής Ναυτιλίας και το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» είπε ο  κ. Βενιάμης..