ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Δημοσιεύτηκε : 05/10/2017

 

Στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων στέκεται και το τοπικό συμβούλιο του χωριού που εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει τη λειτουργία  του Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. «Η Κεντρική Εξουσία να στρέψει την προσοχή της στα παιδιά των Καρδαμύλων που ζουν σε μια ακριτική περιοχή, ορεινή και δυσπρόσιτη και να τους δώσει τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ Ε Καρδαμύλων, ο Πρόεδρος και το ΤοπικόΣυμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου σε αρμονία με την 11/2017 απόφασή τους, εκπροσωπώντας τους δημότες της ΔΕ των Καρδαμύλων, στηρίζουν τον αγώνα που κάνουν οι μαθητές και οι γονείς τους για την συνέχιση της λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων γιατί θεωρούν ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας, να μην ερημώσει η περιοχή.

Καλεί το Υπ. Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το Τμήμα με μικρότερο αριθμό μαθητών, εντάσσοντάς το από την κατηγορία Ζ΄ σε υψηλότερη κατηγορία Η΄- ΙΒ΄ προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας.

Καλεί την Κεντρική Εξουσία να στρέψει την προσοχή της στα παιδιά των Καρδαμύλων που ζουν σε μια ακριτική περιοχή, ορεινή και δυσπρόσιτη και να τους δώσει τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης

ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων. Nα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της και σταθεί δίπλα στους πολίτες τώρα που την έχουν ανάγκη και όχι μόνο όταν ζητούν τη ψήφο τους.