ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Δ.ΜΑΡΟΥΚΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε : 03/10/2017

Πρόταση για την ονοματοδοσία οδού στο Βροντάδο ή στο Δ. της Χίου στη μνήμη του Δημήτρη Μαρουκάκη, δολοφονημένου κομμουνιστή από τη Μεταξική δικτατορία καταθέτει με επιστολή του προς τον αντιδήμαρχο Βόρειας Χίου Μ.Φαφαλιό,  ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μ.Σκούφαλος.

Η επιστολή

«Αγαπητοί κύριοι,

Γνωρίζετε ότι η ιστορία και τα γεγονότα της αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της δράσης, των αξιών και της στάσης ατόμων, κοινωνικών ομάδων, κομμάτων, παρατάξεων, ολόκληρων λαών.

Σήμερα που η επιστήμη της ιστορίας τείνει να μετατραπεί σε ένα συνονθύλευμα περιπτωσιολογίας, που οι απόγονοι των ναζί σηκώνουν κεφάλι σε παγκόσμια κλίμακα με ανιστόρητες και κατακριτέες εξισώσεις, θεωρούμε αναγκαίο να λειτουργήσει και πάλι η   ιστορική μνήμη στις αντικειμενικές της διαστάσεις, για να ξεχωρίζει τους θύτες από τα θύματα.

Με αφορμή λοιπόν της τραγική περίπτωση του Δημήτρη Μαρουκάκη, για την οποία φιλικά μας εγκάλεσε συντοπίτης μας, στη βάση ότι δεν υπάρχει ένας δρόμος στο όνομά του, ζητάμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ονοματοδοσίας σε κάποια οδό κυρίως του Βροντάδου και δευτερευόντως της Χίου».