ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ

Δημοσιεύτηκε : 28/09/2017

Μια  μεστή μηνυμάτων εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν χθες στη Βιβλιοθήκη Κοραή, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου “ Ημερολόγια Ασυρμάτου: ΜΝΗΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΝΗΜΕΣ ΖΩΗΣ”, του αείμνηστου αγωνιστή Παναγιώτη Καρασούλη.

Τα ημερολόγια του Παναγιώτη Καρασούλη, ασυρματιστή του ήρωα Iάσονα Καλαμποκά, ζωντάνεψαν περασμένες εποχές και αποκάλυψαν ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της Χίου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Κώστας Μερούσης, πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κοραή, ο Δημήτρης Ψωμαδάκης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Παράρτημα Χίου), και η Σοφία Π. Καρασούλη.

Για το βιβλίο και τον ίδιο τον Πάνο Καρασούλη μίλησε ο Δημήτρης Φρεζούλης, ενώ με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου από το Γιάννη Τσουμπαριώτη. Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση της κυρίας Αθηνάς Ζαχαρού-Λουτράρη, που με τρόπο που καθήλωσε όλη την αίθουσα, μίλησε για τα προσωπικά αντικείμενα του Πάνου Καρασούλη, το βαλιτσάκι του, το πιστόλι του, τις σφαίρες κ.α. που ο ίδιος δώρισε και σήμερα φιλοξενούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του 1ου Γυμνασίου.

Το τελικό χειροκρότημα του κόσμου επιβεβαίωσε πως η εκδήλωση ήταν αντίστοιχη του κύρους του ονόματος του Παναγιώτη Καρασούλη.