ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ «ΝΟΡΜΑ» ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 28/09/2017

Για μια ακόμη χρονιά το Ομήρειο συγκαταλέγεται στις αίθουσες στις οποίες ο όμιλος ANTENNA θα παρουσιάσει σε ζωντανή μετάδοση το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

 

Η σεζόν 2017-18 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55 με την παρουσίαση της πολυαναμενόμενης «Νόρμα» του Bellini, σε μια νέα παραγωγή του Sir David McVicar. Στον ομώνυμο ρόλο της μοναδικής τραγωδίας του μπελκάντο πρωταγωνιστεί η κορυφαία Sondra Radvanovsky. Τον ρόλο αυτό ερμήνευσε θριαμβευτικά στη Met το 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στη San Francisco Opera, την Bavarian State Opera, το Gran Teatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετηθεί ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου στον ομώνυμο ρόλο. Συμπρωταγωνιστεί η Joyce DiDonato στο ρόλο της συντρόφου και αντίζηλου της Νόρμα, με τον Joseph Calleja ως Πολιόνε και τον Matthew Rose ως Οροβέζο. Διευθύνει ο Carlo Rizzi.

 

Η «Νόρμα», μια από τις ωραιότερες όπερες όλων των εποχών έχει φυσικά χαρακτηριστεί από την μοναδική ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το 1960, αλλά και σε πολλές άλλες αίθουσες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο δημιούργησε ένα αξεπέραστο πρότυπο για τις δραματικές υψιφώνους μέχρι σήμερα, ειδικά στην ερμηνεία της περίφημης άριας “Κάστα Ντίβα».

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωμβρίου στις 19:55 στο Ομήρειο σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη.