ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΗ

Δημοσιεύτηκε : 12/08/2017

Ανακοινώσεις για το χαμό του 47χρονου δύτη εξέδωσαν η ΤΕ Χίου ΚΚΕ και η Γραμματεία Χίου ΠΑΜΕ ζητώντας να καταγραφεί σαν εργατικό δυστύχημα και να διαλευκανθούν τα αίτιά του.

 

Η ανακοίνωση της ΤΕ Χίου ΚΚΕ:

Η Τομεακή Οργάνωση Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου δύτη, που έχασε τη ζωή του στις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ» στη Λαγκάδα.

 

Χρειάζεται να διαλευκανθούν όλες οι πλευρές του θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος και να καταγραφεί σαν τέτοιο, ανεξάρτητα από το πιο καθεστώς εργασιακής σχέσης δούλευε.

 

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δύτη που έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Λαγκάδας, πραγματοποιώντας υποθαλάσσιες εργασίες στις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ». Θα συμπαρασταθούμε και θα βρεθούμε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

 

Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο θάνατος του 47χρονου είναι εργατικό δυστύχημα. Το ότι ήταν εξωτερικός συνεργάτης με την εταιρία του «ΝΗΡΕΑ», δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το νέο εργασιακό έγκλημα. Ευθύνεται ο εργασιακός μεσαίωνας που εφαρμόζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση και αξιοποιεί η εργοδοσία.

 

Ζητάμε να καταγραφεί σαν εργατικό δυστύχημα και να πραγματοποιηθούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαλευκανθούν τα αίτιά του από τις αρμόδιες αρχές.