1000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΤΣΙΚΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε : 09/08/2017

Μπορεί στο άκουσμα του ο τίτλος του θέματος, που συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή,  να προκάλεσε τα γέλια των  συμβούλων ωστόσο αποκάλυψε ότι η διαχείριση του εν λόγω προβλήματος δεν είναι καθόλου αστεία. Συγκριμένα η οικονομική επιτροπή ενέκρινε πίστωση 1000€ για την φιλοξενία αδέσποτων παραγωγικών ζώων, και ο λόγος για τις αδέσποτες κατσίκες.

 

Ειδικότερα με απόφαση της πολιτείας η αρμοδιότητα για την περισυλλογή και τη φύλαξη των αδέσποτων παραγωγικών ζώων από το Δασαρχείο πέρασε στον Δήμο, ο οποίος όμως όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Γδύσης δεν έχει τον μηχανισμό ούτε για να πιάσει ούτε και για να φυλάξει/συντηρήσει τα ζώα αυτά.

 

Ωστόσο επειδή το πρόβλημα με τις αδέσποτες κατσίκες που δημιουργούν πρόβλημα σε καλλιέργειες έχει ενταθεί, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την πίστωση αυτή για να δοθεί σε τσοπάνη που δέχθηκε να φυλάξει αυτά τα ζώα  σε περίπτωση που κάποιος «καταφέρει να τα πιάσει.

 

Πάντως αυτό που προκάλεσε  τα σχόλια των συμβούλων είναι  το γεγονός ότι για την   φύλαξη και σίτιση των ζώων προβλέπονται 10€ ημερησίως, τη στιγμή που για τους μαθητές του μουσικού σχολείου το  αντίστοιχο ποσό  φτάνει τα 6€.