Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε : 09/08/2017

Πρόστιμο της τάξης των 600€  για την έλλειψη ναυαγοσωστών σε 7 παραλίες του νησιού της επέβαλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου στον Δήμο, με το θέμα να έρχεται  στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης.

Όπως φάνηκε κατά τη συζήτηση η απουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών  στη Χίο  έχει σαν αποτέλεσμα στις προκηρύξεις που έκανε ο Δήμος μόλις 2 άτομα με τα απαραίτητα προσόντα να προσέλθουν και να προσληφθούν. Όπως τόνισε τόσο ο κ.Παπαδόπουλος όσο και ο αναπληρωτής Δήμαρχος Α.Τζιώτης είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κάθε χρόνο με το Δήμο να  κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πρόσληψη, ναυαγοσώστες να μην παρουσιάζονται και το λιμεναρχείο να βεβαιώνει πρόστιμα.

Αυτό που καυτηρίασε ωστόσο ο κ. Τζιώτης είναι το γεγονός ότι το λιμεναρχείο βεβαιώνει τυπικά τα πρόστιμα δεν φροντίζει όμως την ουσία, που είναι η φύλαξη των λουόμενων στις παραλίες.

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν τελικά, και παρά την αντίθετη εισήγηση της νομικής συμβούλου, να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του λιμεναρχείου.  Παράλληλα αποφασίστηκε  να διερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας σχολής  ναυαγοσωστών για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση ατόμων που ενδιαφέρονται ώστε να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα αυτό.