ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ, ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε : 08/08/2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο κύμα καύσωνα για φέτος και πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως ο καύσωνας θα είναι διαρκής και οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν έως και το Σάββατο.

«Υπολογίζουμε ότι αυτή τη φορά η διάρκεια θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο δεν θα έχουμε ακραίες τιμές», σημειώνει στην «Καθημερινή» ο ερευνητής-μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Την Τετάρτη 09/08/2017, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ τοπικά στην Πελοπόννησο θα φτάνουν και τους 41 βαθμούς.

Στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στην νότια Κρήτη. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνει κατά τόπους στα 7 μποφόρ.

Παρόμοιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν την Πέμπτη 10/08/2017 και την Παρασκευή 11/08/2017. Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη 09/08/2017 φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, καθώς και το αίσθημα δυσφορίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου.

Ευνοούνται οι ενάρξεις πυρκαγιών

Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων καθώς είναι οι κλιματολογικές συνθήκλες ευνοούν την έναρξη πυρκαγιών. Ιδίως η Χίος και η Λέσβος βρίσκονται στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου, με πορτοκαλί χρώμα.

Με πληροφορίες απο το iefemerida.gr