ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε : 19/06/2017

Αναστάτωση επικρατεί για μια ακόμα φορά στην εκπαιδευτική κοινότητα της τεχνολογικής εκπαίδευσης με αφορμή απόφαση και εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας  σύμφωνα με την οποία εγγραφές, επανεγγραφές και δηλώσεις κατευθύνσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια γίνονται φέτος μόνο ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα η προθεσμία για όλα τα παραπάνω ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου,  θέτοντας ασφυκτικά χρονικά περιθώρια  για μια νέα εφαρμογή, τη στιγμή που μέχρι σήμερα οι εγγραφές γίνονταν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα όπως τονίζει και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Χίου Κ.Βουκουνας προκειμένου οι γονείς να εγγραφούν στην πλατφόρμα τους ζητείται να δώσουν τους κωδικούς taxis- εφορείας, με πολλούς να τρομάζουν μόνο στο άκουσμα της συγκεκριμένης απαίτησης ενώ αρκετοί είναι οι γονείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως τονίζει ο κ. Βούκουνας η συγκεκριμένη αλλαγή στην παρούσα φάση και με την βιάση που γίνεται θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα επιλέξουν να εγγραφούν ή να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο ΕΠΑΛ, με απώτερο αποτέλεσμα την κατάργηση ειδικοτήτων και συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ δηλώνει την πρόθυμη να βοηθήσει όσους γονείς θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑΛ, και καλεί όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτρονική εγγραφή να μεταβεί στο σχολείο.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό το σχολείο θα είναι ανοιχτό και το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να εξυπηρετηθούν γονείς που τις πρωινές ώρες εργάζονται.

Τέλος για το ίδιο πρόβλημα η ΕΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12.30 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδυεσης ενώ η ΟΛΜΕ καλεί το Υπουργείο να αποσύρει την εγκύκλιο αυτή και να εφαρμοστεί σε αυτό το στάδιο ο προηγούμενος τρόπος εγγραφής.