Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοσιεύτηκε : 17/06/2017

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης απαντά στην αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση  της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο, κάνοντας λόγο για παραπλανητική ανακοίνωση του κόμματος και πολιτικά κίνητρα των συμμετεχόντων.


Η ανακοίνωση του Ν.Μηταράκη:

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει καμία εννοούμενη “καταδίκη” μου, καθώς πρόκειται περί μιας αστικής διαφοράς με εθελόντρια του γραφείου μου, η οποία κρίθηκε μόλις πρωτοδίκως. Ήδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έχει τελεσίδικα κρίνει από 11/11/2015 ότι «δεν δύναται να διαπιστώσει παράβαση της εργατικής νομοθεσίας». Η δε πρωτόδικη απόφαση έκανε μόνο εν μέρει δεκτή την αγωγή της ενάγουσας και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα καταπέσει στο Εφετείοκαθώς, κατά κοινή παραδοχή, είναι ατεκμηρίωτη και νομικά εσφαλμένη.


Είμαι βέβαιος για τα πολιτικά κίνητρα των συμμετεχόντων στην υπόθεση, λόγω της ταχείας και συστηματικής διαρροής της υπόθεσης στον τύπο.

 

Παρότι πιεστικά μου ζητήθηκε να συμβιβαστώ και πριν αλλά και μετά τη δίκη, δεν το δέχθηκα. Έχω εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό