"ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε : 17/02/2017

Τον εμπαιγμό από πλευράς τόσο της παρούσας κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες 5ετους θητείας οι οποίοι ανέμεναν την μονιμοποίηση τους.

Όπως λέει ο Π.Λάρδας, γραμματέας τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας τους η τροπολογία που πέρασε από την Βουλή μετά τις έντονες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, δεν τους καλύπτει μιας και δημιουργεί μόνο υποχρεώσεις μονίμων χωρίς να αναφέρονται πουθενά τα δικαιώματά τους, καταργώντας παράλληλα και το αμετάθετο.

Σύμφωνα με τον ίδιο με την συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργούνται πυροσβέστες έξι ταχυτήτων, «σε ένα συμβάν μέσα σε ένα όχημα της πυροσβεστικής θα βρίσκονται έξι άτομα το κάθε ένα με διαφορετική εργασιακή σχέση, με ότι αυτό συνεπάγεται» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Οι περίπου 30 τώρα πυροσβέστες που υπηρετούν στην διεύθυνση της Χίου  βρίσκονται την περίοδο αυτή και μέχρι 19 Φεβρουαρίου σε άδεια, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι θα γίνει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, μιας και δεν υπάρχει ενημέρωση. Πάντως οι πυροσβέστες 5ετους θητείας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μονιμοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία  που ψηφίστηκε την Πέμπτη απο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι,  ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ’ ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.