ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

Δημοσιεύτηκε : 16/02/2017

Την χρυσή τομή αναζητούν κάτοικοι του Βροντάδου αλλα και η δημοτική αρχή προκειμένου να διεξαχθεί φέτος χωρίς προβλήματα  ο ρουκετοπόλεμος. Στο πλαίσιο των  διεργασιών, που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με πρωτοβουλία του νεοσύστατου σωματείου Φίλων των Βρονταδούσικων εθίμων  πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση στο Δημαρχείο του Βροντάδου, στην οποία συμμετείχαν μέλη του σωματείου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μ.Κοσμάς, οι Α.Τζιώτης και Μ.Φαφαλιός από την δημοτική αρχή καθώς και οι σύμβουλοι Ν.Νύκτας και Α.Καλαγκιάς.

Στόχος από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, πιθανά μέσα στον Μάρτιο, οι εργασίες για να ντυθούν με προστατευτικά πλαίσια οι κατοικίες και οι ενορίες  ενώ θα εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση όποιων ζημιών προκληθούν.

Παράλληλα όπως λέει και ο πρόεδρος του Βροντάδου Μ.Κασμάς οι ρουκετατζίδες έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι ρίψεις θα είναι πολύ λιγότερες και ο αριθμός των ρουκετών που θα πέσουν θα θυμίζει εποχές δεκαετίας ’80.

«Η αγάπη μας για το έθιμο μας οδηγεί να επιστρέψουμε στη βάση απ’ οπου ξεκίνησε» είπαν τα μέλη του σωματείου, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για να πειστούν για τις αλλαγές αυτές οι λιγοστοί περίοικοι των ενοριών που ακόμα εκφράζουν διαφωνίες.