ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΧ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε : 30/10/2015

Την χαριστική βολή στην ΔΕΥΑΧ δίνει η ΔΕΗ, η οποία ζητά άμεσα από την επιχείρηση την εξόφληση χρέους 500.000€ προειδοποιώντας με διακοπή στην ηλεκτροδότηση μονάδων και αντλιοστασίων. Το τελεσίγραφο αυτό σε συνδυασμό με την μη υπογραφή της ΚΥΑ που θα ρυθμίζει το θέμα του δανείου και την  καθυστέρηση στην καταβολή της επιδότησης για τις αφαλατώσεις, έχει σαν αποτέλεσμα η επιχείρηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση και το λουκέτο.

Με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για την κατάσταση της ΔΕΥΑΧ, η οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται στην απροθυμία  και αδιαφορία της κυβέρνησης για την υπογραφή και έκδοση της ΚΥΑ ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς και ο Πρόεδρος  Α.Τζιώτης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει τις επιπτώσεις που θα έχει σε όλο το Δήμο και συνακόλουθα στους καταναλωτές το ενδεχόμενο πτώχευσης της ΔΕΥΑΧ.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης από την πλευρά του στάθηκε στις ανείσπραχτες οφειλές, που φτάνουν τα 3.5 εκατομμύρια, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών του.  Παράλληλα τόνισε ότι από την πλευρά τους θα εργαστούν προκειμένου μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση το έδαφος να είναι έτοιμο για να αρθούν οι κατασχέσεις ενώ όσον αφορά τις οφειλές της ΔΕΗ θα προχωρήσουν σε διακανονισμό.