ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΣΥΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε : 27/10/2015

Μετά απο δυο ακυρώσεις στη Χίο ήρθε τελικά το πρωι της  Τρίτης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας, συνοδευόμενος απο την αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ, Γ.Τσιριγώτη.

Ο Υπουργός μαζί με το Δήμαρχο πραγματοποιήσε αυτοψία σε όλους τους χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ξεκiνώντας την περιοδεία του από τη ΒΙΑΛ, εκεί όπου ο Δήμαρχος του ανέλυσε τον σχεδιασμό που υπάρχει και  τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την δημιουργία κέντρου στο παλιό εργοστάσιο.

Ακολούθως, βρέθηκε στο Μερσυνίδι εκεί όπου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσεια και διαφωνία του με την λειτουργία καταυλισμού στον συγκεκριμένο χώρο, δίπλα στο νεκροταφείο, χώρο για τον οποίο είπε οτι είναι εντελώς ακατάλληλος, λέγοντας ότι μόνο ενα εξωκκλήσι μπορεί να γίνει εκεί.

Ο Υπουργός επισκέφτηκε ακόμα τα Ταμπάκικα, το Λιμεναρχείο αλλά και το Δημοτικό Κήπο, ο οποίος σήμερα ήταν εντελώς άδειος, με αποτέλεσμα η εικόνα που είδε ο κ. Μουζάλας να είναι τελείως διαφορετική απο αυτές της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Δήμαρχος του εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο χώρο  "φιλοξενούνται" εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες πρόσφυγες, περιγράφοντας του τις εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας, με τον κ. Μουζάλα να του απαντά οτι επρόκειτο για έκτακτες συνθήκες για τη Χίο ενω για άλλα νησιά αυτό είναι καθημερινότητα.

"Όσο και να σας φαίνεται περίεργο στη Χίο η εικόνα είναι πολύ καλή"είπε σε όσους προσπάθησαν να του περιγράψουν τις καταστάσεις που επικρατούν στον Κήπο.

Ο κ. Μουζάλας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους εθελοντές που βρίσκονταν στον Κήπο, τους οποίους και ευχαρίστησε για όλη την προσφορά τους ζητώντας τους να συνεχίσουν το έργο τους. "Χωρίς εσάς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε" είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι ο κ.Μουζάλας ζήτησε και επισκέφτηκε και το Κέντρο " Γ.Καλουτάς".