ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δημοσιεύτηκε : 26/10/2015

Τη συνεισφορά των εθελοντών και των συλλογικοτήτων της Χίου όπως και του Λιμενικού και της Αστυνομίας εξήρε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας πως δίχως τη δική τους βοήθεια δεν θα μπορούσε να επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που προκάλεσαν οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών.

Παράλληλα, στάθηκε στο τραγικό της απώλειας ζωών στα νερά του Αιγαίου ευχόμενος να «να τελειώσει γρήγορα η εκατόμβη».

Η ανακοίνωση του Α. Μιχαηλίδη:

«Πέραν από τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει η κυβέρνηση για την ανακούφιση του προβλήματος των μεταναστών και των προσφύγων και τον κεντρικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος συνολικά, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη σπουδαία συνεισφορά των αλληλέγγυων πολιτών και συλλογικοτήτων της Χίου, στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Χωρίς τη δική τους συνεισφορά, καθώς και τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, η αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν ανυπέρβλητη.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια περιλαμβάνοντας και το νησί μας στις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ήδη η εντατική και μεθοδευμένη πύκνωση των δρομολογίων των πλοίων έχει μειώσει σημαντικά την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας.

Τέλος, εκφράζουμε την οδύνη μας για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και μάλιστα μικρών παιδιών και ελπίζουμε η εκατόμβη αυτή να τελειώσει γρήγορα.»