ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΧ

Δημοσιεύτηκε : 23/10/2015

Λίγο πριν την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ρύθμιζε το δάνειο της ΔΕΥΑΧ, που είχε ληφθεί τη δεκαετία του ‘90 για τις ανάγκες του βιολογικού, η Εθνική Τράπεζα κατ’ εντολή της ΔΟΥ Μυτιλήνης προχώρησε στην κατάσχεση ποσού 280.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί η δόση του δανείου.   Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην καταβολή της επιχορήγησης ύψους 1εκ€ για τις αφαλατώσεις, δημιουργεί ασφυξία στα οικονομικά της ΔΕΥΑΧ, που για πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και ε το ενδεχόμενο της πτώχευσης.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση» παραδέχεται ο πρόεδρος της επιχείρησης Α.Τζιώτης, επισημαίνοντας τον αγώνα που εδώ και ένα χρόνο καταβάλει η διοίκηση και η δημοτική αρχή για τη ρύθμιση του δανείου.

Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος την Παρασκευή βρέθηκε στην Αθήνα και είχε επαφές με τα αρμόδια στελέχη του υπ. οικονομικών προκειμένου το συντομότερο να υπογραφεί η ΚΥΑ και από τον υπουργό Οικονομικών Τ.Αλεξιάδη ούτος ώστε στη συνέχεια να πάει στο Υπ. Εσωτερικών για να την υπογράψει και ο υπουργός Π.Κουρουμπλής.  Βέβαια μετά τις υπογραφές υπάρχει και συνέχεια στο γραφειοκρατικό κομμάτι με τις αισιόδοξες προβλέψεις να μιλούν για την ολοκλήρωση της ρύθμισης μέσα στον επόμενο μήνα.