Βρίσκεστε εδώ:  Αρχικη arrow Ραδιοφωνο arrow ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Με ανακοίνωσή του το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών γυμνασίου για την ενισχυτική διδασκαλία της σχολικής χρονιάς 2013-2014. Η ενισχυτική διδασκαλία θα λειτουργήσει σε 3 σχολεία της Χίου: στο 4ο Γυμνάσιο Χίου, στο Γυμνάσιο Καλαμωτής και στο Γυμνάσιο Καρδαμύλων.

Ιδιαίτερη η περίπτωση των μαθητών που αποφοιτούν από τα δημοτικά σχολεία και θέλουν να ενταχθούν στην ενισχυτική διδασκαλία γυμνασίου καθώς καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στις σχολικές μονάδες που αποφοιτούν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σας γνωρίζουμε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. υλοποιεί από το τρέχον σχολικό έτος την Πράξη «Ενισχυτική Διδασκαλία» στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2 και 3, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» (E.Δ.) Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από το/τη μαθητή/τρια του Γυμνασίου αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά (κύρια Ξένη Γλώσσα). Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους στα παραπάνω μαθήματα. Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα Ε.Δ. αρχίζει να λειτουργεί με σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Δ/νση  ΣΕΠΕΔ, Τμήμα Ε΄ Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

        Ειδικότερα για την Πρώτη τάξη Γυμνασίου το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ε.Δ. καθορίζεται ως εξής:

Τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:

Επισημαίνουμε ότι, στην περίπτωση των μαθητών που τώρα αποφοιτούν από το Δημοτικό σχολείο και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013-2014, οι Γονείς–Κηδεμόνες θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής, με την παραλαβή των ελέγχων και την εγγραφή των μαθητών στην Α Γυμνασίου. Η αίτηση υποβάλλεται στις σχολικές μονάδες που θα φοιτήσουν, μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013.

 

 

Το πρόγραμμα Ε.Δ. υλοποιείται σε ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σ.Κ.Ε.Δ), ανά Δ/νση Εκπαίδευσης, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΙΟΥ

1

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ

Ν. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 29

ΡΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2271024900

2271024170

ΧΙΟΥ

2

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΧΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ          ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ

2271071307

2271071363

ΧΙΟΥ

3

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΧΙΟΥ

ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2272022231 2272081002

2272022090