Βρίσκεστε εδώ:  Αρχικη arrow Ραδιοφωνο arrow "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ" ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

"ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ" ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στη Χίο βρέθηκε ο  εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουικ, ο οποίος είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού ενώ το απόγευμα επισκέπτεται τις Οινούσσες. Ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφορικά με την εκχώρηση 17 μαρίνων σε ξένα συμφέροντα και δη τουρκικά, όπως έγινε με τη μαρίνα της Μυτιλήνης και δεσμεύθηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσουν τέτοια σχέδια.
Εκτενής ήταν η αναφορά του στις φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου οι Έλληνες και οι Χιώτες εφοπλιστές να επιστρέψουν στην Ελλάδα με έδρα μάλιστα τα νησιά του Αιγαίου ενώ ανάλογα κίνητρα θα δοθούν και σε εταιρείες που θα επιλέξουν τα ελληνικά νησιά ως βάση δραστηριοποίησης τους. Αναφορικά με τις θέσεις του κινήματός τους για το μεταναστευτικό, έκανε λόγο για θέμα εθνικής ασφάλειας τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να το καταστήσει ευρωπαϊκό πρόβλημα. «Θα αδειάσει η Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα θα μείνει με το 3% που είναι απαραίτητο να έχουμε και τέρμα. Θα τους δώσουμε το ταξιδιωτικό έγγραφο για να πάνε όπου θέλουν» είπε.

Ο κ. Κουίκ επέμεινε στη θέση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και καταγγελία των συμβάσεων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με κ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Ιδιαίτερά επιθετικός ήταν και προς τους τοπικούς βουλευτές,εκπροσώπους του παλιού δικομματισμού, συγκεκριμένα Κ.Μουσουρούλη και Κ.Τριαντάφυλλο, τους οποίυς κάλεσε να ζητήσουν συγνώμη απο τον λαό.
Τέλος ζήτησε από τον κόσμο να μην  υποκύπτει στα τρομοκρατικά διλλήματα που θέτει ιδίως η Νέα Δημοκρατία γύρω από την έξοδο της Χώρας από τη ζώνη του Ευρώ και ξεκαθάρισε ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η δραχμή είναι μουσειακό είδος.