Βρίσκεστε εδώ:  Αρχικη arrow Αρθρα arrow ΨΩΜΙ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 
ΨΩΜΙ ΜΠΑΝΑΝΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αυτό το ψωμί μπανάνα - σοκολάτα συνδυάζει τη γλυκιά γεύση από της ώριμες μπανάνες με σοκολάτα. Είναι πολύ ωραίο για πρωινό και απογευματινό καφέ.

1 φόρμα ψωμί

Χρ.πρ 20

Χρ.ψης 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

 

1 / 2 φλιτζάνι τσαγ ( 55 γραμμάρια ) καρύδια χοντροκομμένα

1 3 / 4 φλιτζάνι τσαγ ( 230 γραμμάρια ) αλεύρι για κάθε χρήση

1 / 4 φλιτζάνι τσαγ ( 30 γραμμάρια ) άγλυκο κακάο

1 φλ.τσαγ ( 200 γραμμάρια ) ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 / 4 κουταλάκι γλκ αλάτι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 / 2 φλιτζάνι τσαγ ( 85 γραμμάρια ) σοκολάτας γάλακτος ψιλοκομμένη

2 μεγάλα αυγά , ελαφρώς χτυπημένα

1 / 2 φλιτζάνι τσαγ ( 113 γραμμάρια ) ανάλατο βούτυρο , λειωμένο

3 ώριμες μπανάνες ( 454 γραμμάρια ) το κάνουμε πουρέ (περίπου 1-1/2 φλιτζάνια)

1 κουταλάκι του γλυκού αγνό βανίλιας εκχύλισμα

 

Διαδικασία παρασκευής

 

 Τοποθετούμε τα καρύδια σε φύλλο ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά μέχρι πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα. Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την ζάχαρη. Σε μικρό μπολ ρίχνουμε το πουρέ τις μπανάνας, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν. τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού. ρίχνουμε τα καρύδια, τι ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αναδιπλώνουμε τα υλικά. ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 23 x 13 x 8 εκ. . πασπαλίζουμε με χοντρή μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά). Προθερμαίνουμε το φούρνο στης αντιστάσεις στους 180 c και τοποθετούμε το ψωμί στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε περίπου 55 έως 65 λεπτά. όταν βάλουμε το μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε την φόρμα και την τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει 30 λεπτά. αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου το ψωμί μπανάνας. Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα γυάλινο σκεύος που αποθηκεύουμε το κέικ. Διατηρείτε για μερικές ημέρες, ή το κλείνουμε σε σακούλα τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συντήρησης.