Βρίσκεστε εδώ:  Αρχικη arrow Αρθρα arrow ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

>> 1.500 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ξεκίνησε  από την Παρασκευή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, η διαδικασία της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους συμπολίτες μας, που σύμφωνα με τον ίδιο ανέρχονται στους 1500.

Το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, αφορά την ανά δίμηνο πληρωμή, των αναξιοπαθούντων ενώ για να πάρει κάποιος το σχετικό επίδομα θα πρέπει να περάσει από επιτροπή του ΙΚΑ, η οποία θα πρέπει να πιστοποιήσει αναπηρία πάνω από 67%.

Όπως τόνισε ο Π. Λαμπρινούδης, η καθυστέρηση στην καταβολή είχε να κάνει με γραφειοκρατικές κυρίως διαδικασίες που προέκυψαν κυρίως μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

«Έπρεπε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του προϋπολογισμού, αλλά και να δημιουργηθούν οι νέες καταστάσεις που θα συμπεριλάμβαναν τους δημότες Ψαρών και Οινουσσών», ανέφερε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι χρονοβόρα διαδικασία ήταν και αυτή της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν οι εντολές για την πληρωμή μέσω επιταγών του ποσού προς τους δικαιούχους.